• 5. listopada 2022. godine održan je drugi partnerski sastanak na projektu „Survive, Overcome and Support victims of crime“ – „S.O.S. for victims“ – (S.O.S. za žrtve), koji sufinancira Europska Komisija iz programa JUST-2021-JACC.
  • Uz Udrugu Bijeli krug, kao nositelja ovog projekta, uključene su i partnerske organizacije iz Italije (Rete Dafne Italia – Rete Nazionale dei survizi per l’assisteza vittime di reato), Slovenije (Društvo za nenasilno komunikacijo, Ljubljana) i Irske (Irish Council for Civil Liberties).
  • Glavne teme sastanka odnosile su se na provedbu projekta i izvještavanje, dovršavanje i diseminaciju upitnika te planiranje sljedećih koraka provedbe projekta.
  • Na sastanku smo predstavili sve potrebne elemente za provedbu projekta i uspješno izvještavanje Europskoj komisiji. Dogovorili smo početak značajnog istraživanja vezanog za ostvarivanje prava žrtava u Hrvatskoj, Irskoj, Italiji i Sloveniji te dvodnevne edukacije za stručnjake u svakoj partnerskoj zemlji.

Zahvaljujemo se našim partnerima Irish Council for Civil Liberties, Društvo za nenasilno komunikacijo i Rete Dafne Italia na konstruktivnom doprinosu.