1. „KLIKNI ZA Nenasilje“

Projekt je financiran sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja iz natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2021. / 2022. i traje do 31.8.2022. godine.

Cilj projekta je uključivanje učenika trećih i četvrtih razreda partnerske osnovne škole Žrnovnica kako bi ih osvijestiti o postojanju vršnjačkog nasilja i načinima za prevenciju. Napravit će se kratki film za djecu na temu prepoznavanja i prevencije vršnjačkog nasilja i mirnog rješavanja sukoba i izraditi digitalna slikovnica učeničkih radova.

Kratki film i digitalna slikovnica će biti objavljena na našu web stranicu i YouTube kanal.

2. „ORGANIZACIJSKA POTPORA – EIŽ“

Projekt je financiran od strane Ekumenske inicijative žena Omiš i traje do 1. 11.2022. godine.

Naša Udruga će zahvaljujući ponovnom korištenju organizacijske podrške osigurati zadržavanje postojećeg broja zaposlenika i time osigurati organizacijsku stabilnost. Organizacijska stabilnost jamči i poslovnu jer imamo već uhodan tim koji može pružati socijalne usluge koje stoje besplatno na raspolaganju našim korisnicima te tim koji ima znanja i iskustva pisanja projektnih prijedloga. Iskoristit ćemo maksimalno back up koji nam nudi ovaj oblik potpore kako bismo usavršili socijalne usluge naših zaposlenika.

3. „CENTAR ZA POMOĆ I PODRŠKU 3 SPLIT“

Projekt je financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i traje do 31.12.2022. godine.

Ovaj projekt je nastavak provođenja aktivnosti kojima se Udruga primarno bavi. Cilj je žrtvama nasilja kontinuirano omogućavati besplatnu primarnu i sekundarnu pravnu pomoć, psihosocijalnu podršku, mogućnost osposobljavanja za deficitarna zanimanja i humanitarnu pomoć.

Projekt se provodi u partnerstvu sa Centrom za žene Adela iz Siska. Uz pomoć partnerske organizacije omogućiti ćemo uključivanje žrtava nasilja u obitelji sa područja Siska i Sisačko moslavačke županije na tržište rada putem osposobljavanja za deficitarna zanimanja.