Jučer 30.3.2021. godine posjetili smo Supetar na otoku Braču u sklopu projektne aktivnosti. Po dolasku smo prvo posjetili Općinski prekršajni sud u Splitu – Stalna služba u Supetru, gdje smo odradili radni sastanak vezan za provođenje mjere psihosocijalnog tretmana počinitelja nasilja u obitelji izvan zdravstvenih institucija, a nakon toga isto je odrađeno i u Policiji.

Nakon toga smo odradili radni sastanak s ravnateljicom Centra za socijalnu skrb Brač, sve u svrhu predstavljanja rada organizacije Udruge za pomoć žrtvama BIJELI KRUG HRVATSKE i Lige za prevenciju ovisnosti novoj ravnateljici te upoznavanja ravnateljice s dosadašnjim i dogovorom oko budućih aktivnosti na trogodišnjem projektu i drugim projektima koje provodimo.

S obzirom na svrsishodnost u smislu planiranih aktivnosti spomenutog projekta dogovoren je i odrađen ad hoc satanak u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje – područna služba u Splitu, ispostava u Supetru.

Za kraj smo još kratko posjetili Savjetodavnu službu Republike Hrvatske na Braču i pobliže se informirali o njihovom radu, a također i Upravna tijela Splitsko – dalmatinske županije Republike Hrvatske.