Danas smo odradili prvi mobilni tim na otoku Braču. Kako bi dogovorili buduću suradnju održan je inicijalni radni sastanak na kojem su sudjelovali naša predsjednica i novoimenovana ravnateljica Centra za socijalnu skrb Brač sa stručnim timom.

Informirali smo naše partnere o uslugama koje pružamo žrtvama nasilja i drugim marginaliziranim osobama, posebno onima kojima je potrebna pomoć za uključivanje na tržište rada dugotrajno nezaposlenih osoba kroz uslugu socijalnog mentorstva.

U tom smislu smo stavili na raspolaganje naše resurse, odnosno ponudili im mogućnost dolaska na otok Brač u vidu mobilnog tima koji bi bio na raspolaganju građanima sa bračkog područja.

Usluga mobilnog tima uključuje procjenu potreba svake žrtve, pružanje potrebnih informacija i pravnih savjeta u okviru primarne pravne pomoći, u posebnim slučajevima osiguravanje odvjetničkog zastupanja, psihosocijalnu podršku, uslugu socijalnog mentorstva, prekvalifikacije i osposobljavanje za lakši pristup tržištu rada ili jednostavno samo razgovor u anonimnosti i povjerenju.