Povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama 22. rujna održan je trening za profesionalce pod nazivom „Izazovi u radu profesionalaca sa žrtvama obiteljskog nasilja“.

Svrha Treninga bila je poboljšanje međusektorske suradnje te razmjena znanja i iskustava između stručnjaka iz područja rada sa žrtvama obiteljskog nasilja.
Sudionici stručnjaci iz raznih područja iznijeli su svoja iskustva na praktičan i interaktivan način kroz analizu pojedinih slučajeva (case study).

Govornici su bili Ivana Bilušić, sutkinja kaznenog odjela Općinskog suda u Splitu; odvjetnik Antun Franetović inače ovlašteni pružatelj primarne pravne pomoći ispred udruge Bijeli krug Hrvatske; Paško Ugrina, voditelj odjela prevencije Policijske uprave splitsko dalmatinske i Renata Jurčević, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Omiš.

Na temelju analize slučajeva svaki od govornika nastojao je izložiti izazove i probleme s kojima se susreću u svom području djelovanja, kao i ponuditi odgovore na konkretna pitanja koja se javljaju u radu sa žrtvama obiteljskog nasilja.

Trening je održan u sklopu projekta „Škola za život“ UP. 02.1.1.06.0066 financiranog iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. iz poziva Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina.