Danas, 4. svibnja 2020. godine, udruga za pomoć žrtvama Bijeli krug Hrvatske iz Splita ponovno omogućuje dostupnost besplatne SOS linije za pomoć žrtvama nasilja – 0800 63 29. SOS linija će biti otvorena svakim radnim danom od 08:00 -15:00 sati.

Ukoliko vam treba informacija, pravni savjet, primarna pravna pomoć, psihosocijalna podrška ili jednostavno samo razgovor, obratite nam se s povjerenjem. Naši djelatnici i educirani volonteri će vam biti na raspolaganju.

Na ovaj način želimo osigurat dostupnost besplatnih usluga ne samo građanima grada Splita, nego i šire, a posebno onim u ruralnim i otočnim područjima. Cilj nam je, također, omogućiti dostupnost socijalnih usluga i onim kategorijama stanovništva koji su u lošoj materijalnoj situaciji, starije životne dobi, osobama sa invaliditetom i drugim osobama u riziku od socijalne isključenosti.

Vjerujemo da će ova usluga biti dobro primljena od naših sugrađana, posebno u ovim izazovnim vremenima punim stresa zbog izoliranosti, straha zbog nesigurnosti posla i financijskih problema.

Besplatna SOS linija za pomoć žrtvama nasilja jedna je od ključnih aktivnosti projekta „Prekriži nasilje“ kojeg udruga Bijeli krug Hrvatske provodi od 1. travnja 2020. Projekt je financiran bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda – Operativni program ljudskih potencijala 2014. – 2020., u okviru poziva Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I i provodit će se naredne dvije godine.