Krajem rujna i početkom listopada 2019. godine započeli smo sa 1. fazom projekta Škola za život sukladno elementu broj 1 „Odabir i provedba verificiranih programa obrazovanja odraslih” Identificirali smo 20 korisnika / sudionika projektnih aktivnosti.

Ciljane skupine bile su: dugotrajno nezaposlene osobe (mladi do 29 godina nezaposleni iznad 6 mjeseci i osobe starije od 30 godina nezaposlene iznad 12 mjeseci), žrtve obiteljskog nasilja i / ili korisnici zajamčene minimalne naknade.

Sudionici su bili informirani od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Centra za socijalnu skrb Split i Centra za socijalnu skrb Omiš te su im bile ponuđene prekvalifikacije za sljedeća zanimanja: pomoćni kuhar, keramičar, gerontodomaćin/ica ili njegovateljica, viličar, pomoćnik u nastavi te voditelj izrade i provedbe EU projekata.

Nakon razgovora sa svim polaznicima koji su se javili u Udrugu Bijeli krug Hrvatske 22 osobe uključene su u projektne aktivnosti, ali su dvije odustale prije početka verificiranih programa obrazovanja odraslih. Odlučeno je da će 20 osoba, koje su ispunjavale sve prethodno navedene uvjete, sudjelovati u projektnim aktivnostima te je za njih plaćen program prekvalifikacije za sljedeća zanimanja: pomoćni kuhar/ica, pomoćnik/ica u nastavi i njegovateljica.

11 osoba je uspješno prekvalificirano u pomoćnike u nastavi, a 6 u pomoćne kuhare.