U srijedu, 25. rujna 2019. na Pravnom fakultetu u Splitu održana je Konferencija pod nazivom “Nasilje nad osobama starije životne dobi”. Konferencija je održana u organizaciji Udruge za pomoć žrtvama BIJELI KRUG HRVATSKE, a okupila je mnoge relevantne stručnjake.

Konferenciju je otvorila predsjednica Bijelog kruga Hrvatske Livija Plančić koja je tom prilikom govorila o fenomenu zlostavljanja starijih osoba koje u Hrvatskoj čine znatan dio populacije, a brojna su istraživanja pokazala da je nasilje prema njima puno rasprostranjenije nego što se pretpostavlja.

Među govornicima su se našla istaknuta imena kao što su Branka Žigante Živković – sutkinja Visokog prekršajnog suda u Zagrebu, Ljiljana Stipišić – sutkinja istrage Županijskog suda u Splitu, Paško Ugrina – voditelj Odjela prevencije Policijske uprave splitsko – dalmatinske te Petar Škrmeta kao predstavnik splitskog Centra za socijalnu skrb. Spomenuti su govorili o aktualnim temama iz svog područja rada čime su prisutnim sudionicima približili problematiku svih aspekata nasilja nad osobama starije životne dobi, kao i moguće načine prevencije.