Prekvalificirajte se u deficitarno zanimanje i zaposlite se!!

Udruga za pomoć žrtvama Bijeli krug Hrvatske 5.travnja je započela sa provedbom projekta „Škola za život“ financiranom bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda – Operativni program ljudskih potencijala 2014. – 2020. u okviru poziva Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina u iznosu od 771.118,63 kn. Projekt se provodi u partnerstvu sa Udrugom za podršku žrtvama i svjedocima iz Vukovara, Centrom za socijalnu skrb Split i Centrom za socijalnu skrb Omiš.

Projektni prijedlog kroz 24 mjeseca planira obuhvatiti ciljane skupine Poziva i to nezaposlene koji su dugotrajno nezaposleni, žrtve obiteljskog nasilja i korisnike zajamčene minimalne naknade. Cilj je provedba program obrazovanja odraslih te razvoj vještina ciljanih skupina s naglaskom na uslugu mentorstva za socijalno uključivanje koja bi se provodila sa korisnicima zajamčene minimalne naknade.

U suradnji sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i školama za obrazovanje odraslih detektirali smo tražena zanimanja i sukladno tome planiramo na jesen organizirati programe obrazovanja odraslih za 20 sudionika.

Osposobljavanja koja su u ponudi su: Voditelj izrade i provedbe EU projekata, pomoćnik u nastavi, gerontodomaćica, keramičar, pomoćni kuhar i viličar. 

Nakon toga se planiraju organizirati verificirani tečajevi stranog jezika za 20 sudionika kao i za računalne operatere na kojima mogu sudjelovati iste osobe, no mogu nam se javiti i svi drugi zainteresirani.

Sudionicima će se uz pokrivanje troškova osposobljavanja pokriti i troškovi liječničkog uvjerenje, pokazne karte te radnih materijala.

Za sve osobe koje su uključene u projekt bit će osigurano mentoriranje i podrška u svim fazama kako bi im se olakšao put prema tržištu rada.

Pozivamo sve zainteresirane mlade do 29 godina – nezaposlene iznad 6 mjeseci, osobe starije od 30 godina – nezaposlene iznad 12 mjeseci, žrtve obiteljskog nasilja te korisnike zajamčene minimalne naknade da se jave  na broj 021/ 783 – 449 ili na mail bijeli.krug@gmail.com ili osobno dođite u prostorije Udruge na adresi Ljudevita Posavskog 14, Split.

Ukoliko niste u evidenciji HZZ-a dovoljno je potpisati Izjavu da osoba nije redovit učenik ili student te da nema posao, raspoloživa je za posao i aktivno traži posao.

Nadamo se da ćete iskoristiti ovu priliku koju vam nudimo i započeti novi život.

Slikovni rezultat za esf vidljivost