Jučer je u prostorijama Centra za socijalnu skrb Split, u organizaciji udruge Bijeli krug Hrvatske, održan Okrugli stol na temu „Razvoj sustava podrške žrtvama i svjedocima na području Splitsko-dalmatinske županije“.

Uvodnu riječ u ime organizatora dala je predsjednica Livija Plančić, dok su predavači su bili Zrinka Perić, predstavnica CZSS Split, Vjera Malbaša, voditeljica Odjela maloljetničke delikvencije PU splitsko-dalmatinske,  Julijana Stipišić, zamjenica Županijskog državnog odvjetništva te Tamara Čatlak Cindro sa Odjela za podršku žrtvama i svjedocima Županijskog suda u Splitu.

Okrugli stol održan je ususret Europskog dana žrtava kaznenih djela koji se obilježava 22. veljače, a cilj je bio razvoj  međusektorske suradnje među dionicima sustava podrške žrtvama, a okupilo se preko trideset predstavnika institucija i organizacija civilnog društva.

Sudionici Okruglog stola su kroz razgovor prezentirali svoja dosadašnja pozitivna iskustva i poteškoće s kojima se susreću u svakodnevnom radu. Na ovaj način dolazi se do novih saznanja koja mogu pomoći u daljnjem unapređenju sustava podrške žrtvama i svjedocima, ali i razvoju međusobnog povjerenja među dionicima.